Japanreis voorjaar 2017 – dag 6

Dag 6 Oriënteren in Niigata

De eerste dag in het Noorden gebruiken we om ons te oriënteren bij de verschillende kwekers. Bij welke kwekers kunnen we onze zoekopdrachten vervullen voor de beste prijs – kwaliteit verhouding? We bezoeken onder meer Hosokai, Maruhiro, Iza Kazuhiko, Suzuki, Izumiya en Dainichi….

 

Bij Dainichi selecteren we een bowl jumbo tosai Kohaku. Deze zijn geboren in juni 2016 en nu ca 35 cm. De patronen zijn werkelijk schitterend. Maar er hangt ook een fors prijskaartje aan.  We besluiten een video te maken. Bij voldoende belangstelling gaan we aankopen. Degene die het eerste reageert, heeft de eerste keuze. Heb je interesse, mail ons dan : [email protected]

NB: Kohaku met hamerpatroon op de kop is gereserveerd.

 

 

 

 

Morgen gaan we naar Nagoshi, onder meer op zoek naar Asagi! We hebben al video’s gestuurd gekregen, die zagen er veelbelovend uit.