Draadalg in uw vijver? Verwijder draadalg eenvoudig met Kinshi Eco Power

Bestrijd draadalg met Eco Power van Kinshi

kinshi-eco-power

 

 

In veel vijvers komt weleens draadalg voor. Een draadvormige wier, die zich aan vrijwel alle oppervlakten hecht. Draadalgen groeien vaak aan de vijverrand, aan stenen in de vijver en tussen waterplanten. Een vervelend probleem voor veel vijveraars. Ondanks pogingen tot het handmatig te verwijderen, gaat de draadalg steeds meer woekeren en kunnen pompen en bodemdrains verstopt raken. Dit geldt ook voor zeven en (trommel)filters.

Eco Power bevordert de kwaliteit van het vijverwater en verhoogt de hardheid en tevens voegt het mineralen toe aan het vijverwater. De afgestorven algen klonteren samen en worden door het filter afgevangen, waarna ze door bacteriën verder worden afgebroken. Naast de preventieve werking tegen algen verbetert Kinshi Eco Power de waterkwaliteit en bevordert de zuurstofopname en de helderheid van het water.
Dosering: 65 gram per 1000 liter.
De dosering kan wekelijks worden herhaald, totdat de algen zijn verdwenen. Probeer eerst, voordat u dit middel gebruikt, de reeds aanwezige draadalgen handmatig te verwijderen, dit om te voorkomen dat de afstervende draadalgen de waterkwalitieit bij onvoldoende filtercapaciteit negatief kunnen beïnvloeden.

Meng Eco Power in een emmer met water en verdeel dit mengsel gelijkmatig over het vijveroppervlak. Na toediening zal het vijverwater er wat troebel uitzien maar het zal binnen 24 uur weer helder worden. Draadalgverwijderaar Kinshi Eco Power kan tot een minimum temperatuur van 5 graden worden gebruikt. Om zuurstofgebrek te voorkomen is het belangrijk de vijver tijdens de behandeling goed te doorluchten daar afstervende algen geen zuurstof meer kunnen produceren en bovendien de bacterien die de algen afbreken van voldoende zuurstof te voorzien.

Wij adviseren altijd om na de behandeling van de vijver met Ecopower dode algen zoveel mogelijk te verwijderen door middel van bijvoorbeeld bacteriën toe te voegen en aantal keren een flinke waterverversing toe te passen.

Onze scherpe prijzen Kinshi Eco Power
Emmer 1 kg – 19,50
Emmer 2 kg – 29,99
Emmer 5 kg – 49,50
Emmer 10 kg – 79,50

Door op de link te klikken, kunt u het product bestellen in onze webshop.

1 antwoord
  1. Jan
    Jan zegt:

    Vraagje is de eco power van kinshi met een groene deksel anders als met de nadere kleur of heeft dat meer met het verschil in het aantal kilo’s van de verpakking te maken.

    En hoeveel keer meot de behandeling gherhaalt worden of moet de draadalg na 1 keer weg zijn.

    Alvast vriendelijk bedankt

Reacties zijn gesloten.