11-12-2012: Hoog bezoek uit Japan: Kenny Baba van FD Food

Op maandag 10 december bezocht de Japanner Kenneth Baba ons bedrijf. Kenneth, ook wel Kenny genoemd, is eigenaar van het Japanse koimerk FD Food. Hij heeft het voer bedacht en ook ontwikkeld. De afkorting FD staat voor Fish and Dog, want naast koivoer produceert FD ook voer voor honden. Omdat de markt voor hondenvoer vrij concurrerend is, besloot FD Food zich te specialiseren op het hogere segment. Zoals voer voor blindegeleidehonden. Deze dieren ervaren veel stress omdat ze voortdurend hun bazen in de gaten moeten houden. Daardoor worden deze honden over het algemeen niet oud. FD heeft een speciaal voer ontwikkeld waardoor de stress voor deze honden wordt verminderd. Daarmee wordt hun levensverwachting aanzienlijk verhoogd, aldus Kenny.

 

IMG_2732s

 

Door zijn ervaring met voer voor blindegeleidehonden bedacht Kenny dat deze technologie ook toegepast kon worden voor koivoer. ‘Goed koivoer vermindert de stress en verhoogt de levensverwachting’, vertelt Kenny. Het voer dat destijds voor de blindegeleidehonden werd ontwikkeld, werd de basis voor de ontwikkeling van FD Supplement.

Kenny bracht een aantal vooraanstaande kwekers als Sakai, Momotaro en Dainichi in contact met FD Food Supplement. Zij reageerden enthousiast. Daarnaast gaven ze Kenny nog wat verzoeken mee. Zo wilde Sakai graag een voer dat zou zorgen voor super snelle groei. Daaruit is FD Food Primo Plus ontstaan. Voor Dainichi was de bottenstructuur belangrijk, daar lag de basis voor FD Food Build Up Extra.

 

IMG_2737s

Gebruik van de juiste combinatie FD soorten zal resulteren in maximale lengtegroei van de koi door goede botstructuur en ontwikkeling van body zonder vormverlies (geen scheefgroei of dikke buiken).

Daarnaast geven we aan Kenny mee dat er in Nederland behoefte zal zijn aan een licht verteerbaar voer voor lagere temperaturen.

Op de vraag waarom het FD Food een hoge kwaliteitsvoer is, geeft Kenny aan dat hij voor FD alleen 100 % natuurlijke ingrediënten gebruikt. Het voer zou zelfs geschikt zijn voor menselijke consumptie. Kenny koopt persoonlijk alle grondstoffen zelf in en doet daarbij geen concessies aan de kwaliteit. Dit uitgangspunt betekent dat het voer ook een hoge kostprijs heeft. In Japan heeft FD Food de hoogste grondstof kostprijs in vergelijking met andere voermerken.

Na dit plezierige en leerzame gesprek leiden we Kenny rond op ons bedrijf. Hij toonde belangstelling in onze historie. Met name dat Koi Centrum Noord zo’n 20 jaar geleden als één van de eerste koidealers in Nederland haar deuren opende, vond hij interessant. In het bijzonder viel een Marudoh sanke in vijver 3 bij Kenny in de smaak onder andere vanwege het mooie patroon. Na een bezoek van ongeveer 2 uur danken we Kenny hartelijk voor zijn komst en vervolgde hij zijn reis.

Update 2013: Tijdens dit bezoek in december 2012 van Kenny geven we aan dat in Nederland veel behoefte zou zijn aan een lichter verteerbaar voer voor de lagere temperaturen. Aangenaam verrast waren we dan ook toen we in februari 2013 in Tokyo op de All Japan Koishow in de FD Food stand kennis maakten met FD Germ, de nieuwe lichtverteerbare variant van FD Food! 

 

Luc in gesprek met Kenny Baba van FD Food

Luc in gesprek met Kenny Baba van FD Food

 

 

De Sanke van Marudo

De Sanke van Marudo

 

 

3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Meer lezen over fd food en de achtergronden van dit topvoer? Lees het artikel van het bezoek van Kenny Baba (directeur FD Food) aan Koi Centrum Noord. […]

  2. […] Meer lezen over fd food en de achtergronden van dit topvoer? Lees het artikel van het bezoek van Kenny Baba (directeur FD Food) aan Koi Centrum Noord. […]

  3. […] bericht. Meer lezen over fd food en de achtergronden van dit topvoer? Lees het artikel van het bezoek van Kenny Baba aan Koi Centrum Noord. Tags: build up extra, FD […]

Reacties zijn gesloten.