Japan voorjaar 2017 – dag 1 tm 3

14-2-2017 – Dag 1
Dit jaar vliegen we op Valentijnsdag met een rustige KLM-vlucht van Schiphol naar Osaka – Kansai Airport. Ook dit jaar starten we onze koihunt in het Zuiden. Later deze week zullen we ook het Noorden bezoeken om de nodige variatie in onze nieuwe collectie aan te brengen.

 


15-2-2017 – Dag 2

Na een rustige vlucht, overigens zonder slaap :-(, landen we keurig op tijd op Osaka. We nemen de Shinkansen naar Okayama. We kunnen nog niet inchecken in het hotel, dus reizen we meteen maar (met de koffers nog achterin) naar Momotaro.

In tegenstelling tot vorig jaar zijn eenmaal daar de eerste aankopen snel gedaan. We kopen 12 jumbo tosai go sanke, 12 jumbo tosai ginrin aka muji en 20 kleinere tosai.
Hierbij vast een video van de eerste jumbo tosai van Momotaro, deze variëren in de maat 28-35 cm. De afzonderlijke foto’s volgen binnenkort.

Jumbo tosai Go Sanke, Momotaro, 28 – 35 cm (Sanke rechtsbovenin gereserveerd)

 

Jumbo tosai ginrin Aka Muji, 30-32 cm – 12 stuks (3 stuks gereserveerd)

 

Afkomstig van Momotaro veiling! 20 x Tosai Kohaku en Sanke, 18-25 cm, Momotaro. Late kweek, geboren augustus 2016.


16-2-2017 Dag 3 – Taniguchi en Takigawa

Na een gebroken nacht vertrekken we richting Taniguchi, daar zwemt onze Azukari Yondan Kohaku. Ze heeft zich bij Taniguchi bijzonder goed ontwikkeld. Inmiddels is ze sansai en 63 cm. Het beni is diep rood, zeker voor een female koi en het fukurin begint zich al af te tekenen. Ook de body line is voortreffelijk te noemen. Deze vis komt naar Groningen, zo kunnen we de ontwikkeling van dichtbij volgen.

Yondan Kohaku, sansai, female, 63 cm, Taniguchi

 

Vervolgens gaan we aan de slag om nieuwe tosai te selecteren. Nieuw dit jaar bij Taniguchi is de showakweek van vorig jaar van Takeda x Dainichi. We picken 31 stuks van 12-18 cm. Deze visjes zijn unsexed. Uit hetvolgende bassin kiezen we een aantal tancho, tosai ginrin Kohaku, ginrin Showa en een goshiki.

 

Tosai Showa, 12-18 cm, Taniguchi (Takeda x Dainichi)

 

 

mixed tosai, unsexed, 20-30 cm, Taniguchi (tancho, ginrin, goshiki)

Uit de beste tosai van Taniguchi selecteren we een drietal female jumbo tosai. Twee hiervan zijn reeds verkocht en op de laatste zit een optie. Alle drie groeien deze zomer op in onze groeivijver.

 

Deze Sanke uit Sakai Shining Rose bloedlijn uit het hogere segment kunnen we eventueel ook nog aankopen. Mocht iemand interesse hebben, laat het ons weten via de mail.

Na Taniguchi bezoeken we Takigawa, daar kopen we 74 tosai en 5 tancho. Hierover later meer. Op dit moment is het half twee, dus hoog tijd om ons bed op te zoeken.

De mobiel van Luc werkt hier niet in Japan. Mocht u met ons willen communiceren, dan kan dat het best via de mail of Facebook messenger.

Sayonara!