Behaal Japanse resultaten in Groningen

Het laatste nieuws van onze opgroei

Mail ons je vraag over onze opgroei

De ontwikkeling van jonge Koi is wat ons altijd al het meest heeft geïntrigeerd. In het naseizoen van 2014 zijn we dan ook gestart met het bouwen van een super de luxe opgroei-vijver.

Een 100 kuubs volledig verwarmde vijver met overkapping

Doel
Alhoewel de kosten niet gering zijn, hebben we dit gestart met als doel onze klanten de kans te geven om voor relatief weinig geld een hele goede koi aan te kopen en die vervolgens onder de beste omstandigheden door kan groeien tot nisai. Dat moest niet gewoon goed gebeuren, maar op zijn minst uitmuntend. Een 100 kuubs volledig verwarmde vijver met overkapping en gefilterd door een trommelfilter en grote trickle filters werd gerealiseerd.

Resultaten
We kochten hoge kwaliteits (jumbo) tosai in bij Momotaro en er gingen zo’n 30 vissen ondergedompeld. De resultaten waren reeds na een aantal maanden enorm en na een jaar mochten we vaststellen dat alle vissen een enorme ontwikkeling hadden doorgemaakt waarbij sommige exemplaren zelfs 25 centimeter gegroeid zijn. We houden elk jaar een nieuwe editie met hoge kwaliteits tosai. De kosten van de opgroei zijn euro 250,- per half jaar inclusief verblijf, verwarming, voer en ja, we praten ook tegen ze.

Beleving
Wat we niet hadden verwacht was dat het zo een beleving zou worden. Het heeft ons als dealer een centrum positie gegeven waarbij de klantrelatie zich heeft uitgediept tot een gezamenlijk avontuur. Met veel zorg en verantwoordelijkheid houden we de ontwikkeling dagelijks in de gaten en na een jaar doet het zelfs een beetje pijn de vissen te moeten zien gaan, maar de verguldheid van de hobbyisten weegt zwaarder. We hebben dan samen een kennisrijke ervaring gewonnen.

Kosten
Je mag zelf bepalen of je jouw koi alleen het zomerseizoen wilt laten doorgoeien of ook de hele winter. We verwarmen namelijk de hele winter door in de opgroei. Alleen hoge kwaliteitskoi komen in aanmerking voor de opgroei daar we de bezetting relatief laag willen houden. Natuurlijk gaan we er samen vanuit dat de ontwikkeling zal stijgen, maar het blijft levende have en garanties zijn er niet. Een eerlijk advies mag je altijd van ons verwachten.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Stuur ons dan een bericht via het formulier hiernaast.