24-12-2014: Koi Centrum Noord “Grow Challenge 2015” from jumbo tosai to nisai

Koi Centrum Noord presents “Momotaro Grow Challenge 2015”
Hoge kwaliteit nisai van een topkweker voor een aantrekkelijke prijs

Direct naar de jumbo tosai, speciaal geselecteerd voor deze Grow Challenge

Momenteel zijn wij bezig met het bouwen van een nieuwe, verwarmde groeivijver van bijna 100 kuub.
Deze vijver wordt in alle opzichten de ideale vijver om de maximale groei en ontwikkeling voor koi mogelijk te maken. Een grote trommelfilter en 2 grote bakkishowers aangestuurd door een flow friend pomp van 70 m3/uur zullen zorgen voor optimale waterkwaliteit en zuurstofhuishouding. Verder zal de temperatuur de hele zomer tot een optimum worden verwarmd van zo’n 24 graden. Deze zomer zullen er maximaal 45 jumbo tosai in deze vijver opgroeien (circa 2 kuub per vis)

wanden2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens onze komende Japanreis zijn we van plan om zeer hoogwaardige jumbo tosai van topkweker Momotaro aan te kopen. We gaan later dan gebruikelijk naar Japan, omdat pas later in het seizoen de beste jumbo tosai beschikbaar komen. Hoe later in het seizoen, des te meer selectieronden deze koi hebben doorstaan, des te hoger de kwaliteit van de vis.
Deze jumbo tosai (van circa 30 cm) mogen, tegen een vergoeding, in onze verwarmde groeivijver verblijven. In het naseizoen haal je vervolgens een hoge kwaliteits nisai (van circa 50-55 cm) op voor een wel zeer aantrekkelijke prijs.

Grow Challenge 2015
We zijn van plan om 40 jumbo tosai te selecteren. De normale prijs voor zo’n hq jumbo tosai ligt hoger. Maar met de achtergrond van deze grow challenge, de extra promotie die hiermee gepaard gaat (publiciteit voor de kweker!) en het aantal te kopen vissen, zullen we bij de kweker een zo hoog mogelijke prijs-kwaliteit verhouding gaan bedingen.

We denken aan een richtprijs van zo’n €495,- per koi. Hiermee krijgt u extra hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. Deze jumbo tosai mogen voor een bedrag van €50,- per maand 6 maanden opgroeien in onze XL groeivijver. We verwachten minimaal een groei van zo’n 25 cm te realiseren. Op deze manier is het voor mensen die niet de juiste omstandigheden hebben (niet verwarmde vijver, te weinig kuub per individuele vis) om toch de maximale ontwikkeling te komen van jumbo tosai met hoge potentieel. Want juist de beginjaren zijn essentieel voor de ontwikkeling van de koi.

Een nisai van Momotaro kost minimaal het meervoud. Met deze actie willen we het koi houden op hoger niveau bereikbaarder maken, daarom hebben we contact gelegd met KoiQuestion, die graag aan deze actie meewerken. Aan deze grow challenge koppelen we onder meer ook lezingen om het kennisniveau onder de deelnemers te verhogen. Let op: het aantal plaatsen in onze groeivijver is beperkt, dus schrijf u snel in.

Hebt u belangstelling in deze Grow Challenge 2015? Stuur ons dan een mail en ontvang als eerste de vervolginformatie van deze actie. Geef in uw mail aan of uw voorkeur heeft voor een jumbo tosai showa, sanke of kohaku.

 

Hierbij nog een aantal jumbo tosai van Momotaro uit 2014

IMG_7607s IMG_7633s IMG_7640s