Omosako time

Woensdag 13 februari

De ochtend start met een autorit van 2 uur naar Omosako. Hij had ons bezoek voorbereid, want er stond een selectie tosai showa voor ons klaar. Altijd fijn als je meteen aan de slag kunt. Verder had Omosako net de tosai Kujaku afgevangen, dat betekent: eerste keuze uit zijn jumbo tosai! We kiezen 7 showa en zes kujaku. De Kujaku van Omosako behoren tot de beste van Japan, de kweker wint er vele prijzen mee. Wij hebben de ervaring dat ze goed groeien, in tegenstelling tot kujaku van sommige andere kwekers. De Kujaku van Omosako kunnen uitgroeien tot jumbo formaat.

De showa van Omosako hebben het wit van de shiro, wat deze erg speciaal maakt.

Zowel de tosai Kujaku als de tosai Showa kosten 295,- per stuk. Mocht één specifieke vis u aanspreken, dan is het mogelijk deze te reserveren.

Jumbo tosai Kujaku (first pick) Omosako

 

 

Omosako Jumbo tosai Showa

In een ander koihuis is de selectie van Shiro Utsuri in volle gang. We picken hier nog een drietal exemplaren uit. Volgens de kweker is de donkere ‘good for koishow’ en de lichtere ‘good for future’. De tancho showa uit dezelfde selectie nemen we erbij.

HQ Jumbo tosai Shiro Utsuri – Omosako ‘good for koishow’

HQ Jumbo tosai Shiro Utsuri – Omosako ‘good for future’. 495,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tancho Showa Omosako