Veel betaalbare tosai bij Takigawa én female jumbo tosai van Momotaro

Dinsdag staat Takigawa op de planning. We rijden eerst nog even langs Momotaro, dat ligt op de route. Dit jaar zijn er voor het eerst jumbo tosai female go sanke beschikbaar, meestal worden deze alleen op veilingen aangeboden. Dat is voor ons natuurlijk een kans die we niet kunnen laten schieten. We hebben de ogen nog maar nauwelijks open en selecteren in alle vroegte al drie female jumbo tosai (geboren mei 2018), twee Sanke en één showa. Deze toppers worden toegevoegd aan ons toch al ruime aanbod van Momotaro tosai.

Female jumbo tosai Showa

Female jumbo tosai Sanke – Momotaro

Female jumbo tosai Sanke – Momotaro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jumbo tosai Goromo – Takigawa.

Dan nu op naar Takigawa, een mooie rit door de bergen brengt ons naar deze aardige kweker. Takigawa san was één van de eerste medewerkers van Sakai Fish Farm! In tegenstelling tot voorgaande jaren heeft Takigawa veel (jumbo) tosai beschikbaar. Met mooie bouw en patronen, en, niet onbelangrijk, ook betaalbaar. Uit verschillende bassins van verschillende prijsklassen selecteren we uiteindelijk 63 tosai. Waaronder bijzonder mooie jumbo tosai Goromo, er zitten budo en ai goromo in onze selectie.

 

 

 

Tenslotte kunnen we het niet laten om ook uit de duurdere bak een drietal koi te picken: één karashigoi van ca 30 cm en twee showa met mooie patronen.

Showa 1 jumbo tosai, 30 cm, Takigawa

Showa 2, jumbo tosai, 30 cm, Takigawa

 

Ook deze dag rijden we tevreden terug naar het hotel. In het prijssegment van 100 – 150,- zijn we dit jaar weer ruim voorzien!

Morgen bezoeken we Omosako. Hij weet dat we komen en zal vast wat voor ons selecteren, dat belooft wat…