Japan 2019: de eerste aankopen bij Momotaro

Dag 1: We landen, geheel volgens planning om half 10, zondagmorgen in het zonnige Osaka. Goede vlucht, maar zoals altijd helaas weinig geslapen. Met de Hello Kitty Shinkansen :-), het bleek een bijzondere trein, want vrijwel alle Japanners zetten deze op de foto, we volgden dus braaf hun voorbeeld :-). We komen rond het middaguur aan in Okayama., waar het relatief koud (rond het vriespunt) is voor de tijd van het jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf het station vervolgen we onze lange weg per auto naar Momotaro, waar we rond 15.00 aankomen. De jumbo tosai van ca 30 cm voor ca 500,- die we jaarlijks kopen blijken nu niet te koop vanwege het tekort dat is ontstaan vanwege de overstromingen vorig jaar.

Er zijn wel grotere, maar ook duurdere tosai in een hogere kwaliteit beschikbaar. We selecteren een paar kohaku, sanke en showa van 34-38 cm. Deze vissen worden uiteraard geleverd met certificaat van Momotaro.

(De Tancho Showa is gereserveerd, evenals de meest rode Kohaku)

Deze vissen komen eind maart bij ons binnen.

In het naastgelegen bassin zitten jumbo tosai (van ca 35 cm) ginrin Karashigoi en een paar ginrin Soragoi. Het is een kweek van Ochiba gekruist met Ginrin Kohaku. Goede groeipotentie!

In hetzelfde koihuis zijn ook kleinere tosai uit de augustuskweek beschikbaar. Dit zijn Kohaku en Sanke, van 18-25 cm. Ook daar maken we een selectie uit.

Na al dit selecteren zijn we aardig afgedraaid, dit omdat we de nacht hebben overgeslagen. Na een snelle blik bij de jumbo koi van Momotaro, vertrekken we om bij het hotel in te checken. Wij liggen er niet laat in :-)