Japan 2018 – Dag 3 Taniguchi en wederom Takigawa

‘s ochtends rijden we bij Umeda langs, zelf geen kweker, maar een handelaar net als Narita Koifarm. Er zwemmen meerdere mooie koi rond, maar er zit niets bij wat ons dusdanig aanspreekt dat we besluiten verder te gaan.

Bij Taniguchi kopen we al jaren achtereen mooie tosai uit het hoge kwaliteitssegment. Onze ‘eigen’ Yondan Maruten Kohaku komt ook bij deze topkweker vandaan. Omdat hij al zijn vissen als tosai verkoopt, kun je bij deze kweker bijzonder hoge kwaliteit selecteren. Vrijwel alle kwekers houden hun beste tosai als tategoi en laten deze doorgroeien als nisai.

We kiezen een achttal VHQ tosai Kohaku met een schitterende bouw en dito huidkwaliteit. Het zijn geselecteerde vissen, waar alle mannetjes al uitgehaald zijn, dus 90% kans op een vrouwtje. We kiezen er nog twee Tancho Kohaku bij. We zijn ontzettend verheugd dat we vissen van deze hoge kwaliteit aan onze collectie hebben kunnen toevoegen!

Prijs per stuk: 995,-. Voor 250,- kan deze vis een half jaar opgroeien in onze 100 kuubs verwarmde groeivijver.

 

In onze bowl zwemmen nog een drietal Kohaku van een superkwaliteit, deze laten we zwemmen bij de kweker, maar willen we toch graag tonen. Evt. is het mogelijk om één van deze vissen als Azukari vis bij Taniguchi te laten doorgroeien. Voor meer informatie hierover, stuur ons een mail: [email protected]