Japan 2018 – the hunt for jumbo tosai

Maandag 19 februari 2018
Na een soepele, rechtstreekste vlucht van KLM komen we maandagmorgen om 9.15 aan op Osaka Kansai International Airport. Helaas tijdens de vliegreis weinig kunnen slapen, wel wat filmpjes gekeken.
We stappen meteen op de trein richting Okayama, waar we om 12.30 uur aankomen. Omdat we nog niet kunnen inchecken bij het hotel, reizen we maar meteen door naar Momotaro. Eén van onze favoriete kwekers gezien de goede groei-eigenschappen van hun koi.

Luc stuit meteen op een bassin met goede showa en begint enthousiast met selecteren,
het gaat om jumbo tosai van 8 maanden oud en qua formaat zo’n 30-35 cm, incl. certificaat. Zo de kop is eraf :-)
De prijs van deze koi is 595,-.

 

 

In het bassin ernaast zitten kleinere vissen, maar daarom niet minder mooi. Het gaat om een late kweek (augustus) dus deze vissen zijn nu een half jaar oud. Qua formaat variëren ze tussen 15 en 25 cm. Het grote voordeel van deze vissen is dat ze unsexed zijn, dus 50 % kans op een vrouwelijke koi. Prijzen variëren tussen 250,- en 495,-. Als deze koi in Nederland aankomen zullen we ze apart fotograferen en voorzien van de juiste prijs.

 

Ook het bassin ernaast moet eraan geloven, de tosai daarin zijn eveneens unsexed en iets groter dan de vorige (ca 20-25 cm). We hebben de showa e.a. en de kohaku hieruit even apart op de film gezet.

 

Tenslotte selecteren we in het schemer (en met behulp van een zaklantaarn) nog  7 female jumbo tosai Yamabuki Ogon (35-40 cm!) bij Momotaro, deze vrouwtjes zullen giganten worden in onze groeivijver :-). De ouderdieren zijn beide 90+, dus dat belooft wat. Inclusief certificaat van Momotaro. Het was helaas al te donker voor een filmpje, daarom van deze vissen alleen een foto. Prijs 595,- per stuk.

female jumbo tosai Yamabuki Ogon, 35-40 cm, Momotaro

 

Vandaag kochten we bijna 60 (jumbo) tosai bij Momotaro. Morgen bezoeken we onder meer Taniguchi, Oishi en Takigawa. Blijf ons dus volgen!