10-6-2011: Koi Centrum Noord zet koi uit in Hortus Haren

 

Op vrijdag 10 juni heeft Koi Centrum Noord een zevental koi uitgezet in ‘het meer van de rode karpers’ in de Chinese tuin van de Hortus in Haren.

Het was Jan Kappenburg, manager a.i., maar ook veel bezoekers een doorn in het oog dat er geen koi meer rondzwom in deze prachtige vijver. Want wat is nu een Chinese tuin zonder koi?

Omdat Koi Centrum Noord eerder heeft samengewerkt met de Hortus, heeft Jan Kappenburg ons begin juni benaderd met het verzoek of wij voor een vriendelijk bedrag een aantal grotere koi beschikbaar willen stellen. Wij hebben gehoor gegeven aan deze oproep, de Chinese tuin van de Hortus is immers een prachtige plek met de juiste sfeer om koi bij veel mensen onder de aandacht te brengen.

De Hortus heeft een zestal sponsoren uit Haren bereid gevonden om een koi te ‘adopteren’: de Bruna, Gezond Verstand Haren (lokale politieke partij), de gemeente Haren, Happy Garden, Flashman Mode en de Hortus zelf. Ook Koi Centrum Noord heeft als sponsor daaraan een koi toegevoegd. Al deze sponsoren waren op vrijdag 10 juni om 11.00 uur aanwezig bij de tewaterlating van de koi.

Achtereenvolgens gingen een sanke, een doitsu tancho kohaku, een tancho sanke, een sanke, twee doitsu kohaku’s en een kikusui het water in. De vissen waren al snel geacclimatiseerd en zwemmen nu heerlijk rond in hun nieuwe onderkomen.

In het Dagblad van het Noorden van zaterdag 11 juni stond een foto van deze gebeurtenis. Ook besteedde het Harener Weekblad hier een artikel aan.

Update 25 juni: Bij de Hortus hebben zich meer sponsoren gemeld, dus zijn er nog een aantal koi uitgezet. In totaal zwemmen er nu 15 koi. De nieuwe sponsoren zijn: Commercieele Club Groningen, Commercieele club Groningen Seniorconvent, Zinn, Foto Loek Fotolaboratorium, firma Boomker, Metsel-, en klussenbedrijf  Wildeboer, Van Ringh Optiek en Hampshire Hotel.
Meer informatie over de Chinese tuin lees je op de website van de Hortus.

Bekijk de foto’s van deze bijzondere gebeurtenis.

 

 

 

IMG_9136 (Medium)

Aankomst van de koi in de Chinese tuin van de Hortus in Haren

 

 

 

 

 

 

 

IMG_9152 (Medium)

Voordat de koi tewater worden gelaten, worden ze in transportzakken in het water gelegd. Op deze manier kunnen ze geleidelijk wennen aan de nieuwe watertemperatuur.

IMG_9161 (Medium)

Wethouder Sieling van Haren laat de eerste koi tewater

IMG_9176 (Medium)

Ook Koi Centrum Noord heeft een koi gedoneerd en wordt daarmee ook als sponsor aan dit lijstje toegevoegd.

IMG_9180 (Medium)

De koi verkennen rustig hun nieuwe riante omgeving

IMG_9140 (Medium)

.

IMG_9142 (Medium) IMG_9162 (Medium) IMG_9165 (Medium) IMG_9167 (Medium) IMG_9174 (Medium)