Japanreis 2014 – Okayama Castle & Korakuen Garden

Dag 2: Okayama Castle & Korakuen Garden
Vandaag kunnen we even bijkomen van de reis. We bezoeken Okayama Castle en Korakuen Garden, één van de mooiste Japanse tuinen en inmiddels zo’n 300 jaar oud! Wat we daar zien, is werkelijk schitterend. Een op een eiland prachtig aangelegde landschapstuin met uiteraard veel esdoorns, bonsai en vijvers: er zwemmen zelfs nog veel koi rond. Op het slingerpaadje dat je door het park en ook regelmatig over het water leidt, wisselt het ene prachtige uitzicht zich in voor het volgende. Typische, traditionele Japanse theehuisjes, vele uitkijkpunten en kraanvogels maken het plaatje compleet.

IMG_7396

Okayama castle

 

IMG_7402

Via een grote brug bereik je Korakuen Garden

IMG_7502 IMG_7498 IMG_7471 IMG_7448 IMG_7423 foto(6)

Het is januari, dus wat betreft kleuren nog tamelijk grauw. Kun je nagaan hoe geweldig dit er in het voor- en najaar uit moet zien. We maken vele foto’s, hebben een relaxte dag en lopen terug naar het hotel via een winkelstraat, waar we wat souvenirs scoren. In de winkelstraat staan we ineens oog in oog met een shetlandpony :-)

 

pony

Morgen gaat dan eindelijk beginnen. Onze handen jeuken om te gaan doen waar we voor gekomen zijn: koi selecteren!
Lees verder: deel I van ons reisverslag in Zuid Japan.